• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  10.05.2023

Nagradni fond za pet partnerskih mjesnih zajednica u sklopu II faze Projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”

Direktni poziv za podnošenje prijedloga projekata partnerskih mjesnih zajednica u okviru nagradnog fonda je jedna od aktivnosti druge faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ (MZ projekat) kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP), a finansiraju Vlada Švicarske i Švedska. Cilj projekta, čija druga faza traje od 2020-2024. godine, jeste unapređenje kvaliteta života građanki i građana u Bosni i Hercegovini (BiH) kroz osnažene, rodno odgovorne mjesne zajednice (MZ) koje potpomažu aktivan angažman građanki i građana u javnom životu, i predstavljaju primjer dobre prakse lokalnih samouprava u čijem fokusu su ljudi i demokratske promjene na lokalnom nivou.

Cilj ovog Direktnog poziva je podrška realizaciji jednog prijedloga projekta u jednoj od 5 partnerskih mjesnih zajednica i to:
1. MZ Misurići
2. MZ Bijela Ploča
3. MZ Liješnica
4. MZ Moševac
5. MZ Jablanica

Projektna dokumentacija po ovom Pozivu se može preuzeti od 10.05.2023.godine sa web stranice Općine Maglaj ili u kancelariji broj 11. Sve informacije i elektronska verzija cijelog paketa prijavne dokumentacije može se naći na web adresi: www.maglaj.ba.
Rok za predaju projekata 30.05.2023.godine do 15:00 sati. Aplikacije koje budu pristigle poslije navedenog roka neće biti razmatrane. Sve aplikacije moraju biti fizički dostavljene na navedenu adresu prije isteka zvaničnog roka s jasno istaknutim datumom dostavljanja.
U slučaju da su potrebne dodatne informacije i pojašnjenja, potencijalni kandidati mogu kontaktirati projektnog koordinatora – Eldinu Mehinagić, putem e-mail-a: eldina.mehinagic@maglaj.ba odnosno Omara Fazlića, putem maila omar.fazlic@maglaj.ba sa referencom na MZ projekat u naslovu. Pitanja se mogu postavljati do 23.05.2023.godine.
Ukupna vrijednost projekta je 43.200,00 BAM (bez PDV-a), od čega finansijski doprinos MZ projekta ne prelazi 27.000,00 BAM (bez PDV-a), dok je minimalni iznos finansijskog doprinosa JLS 16.200,00 BAM (bez PDV-a);

PREUZIMANJE
– Kriteriji za realizaciju jednog prioritetnog prijedloga
– Prilog 1 – OBRAZAC PROJEKTNOG PRIJEDLOGA
– Prilog 2 – Pregled budzeta proračuna
– Prilog 3 – Matrica logickog okvira
– Prilog 4 – Plan aktivnosti
- Prilog 6 – Pismo obaveze za dodatno sufinansiranje