• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  26.03.2020

Tekstilna firma HM Promet prvi set zaštitne opreme isporučila JU Dom zdravlja Maglaj

 

Shodno aktuelnoj situaciji, firme tekstilne branše iz Maglaja započele su proizvodnju zaštitnih maski.

Tekstilna firma HM Promet je prvi set zaštitne opreme koju čine zaštitni kombinezon, zaštitne maske i jednokratne navlake za cipele isporučila JU Dom zdravlja Maglaj.

Direktor firme Muhamed Hrnjić s ponosom je istakao da trenutno u proizvodnji imaju 20.000 komada zaštitnih maski, kao i da imaju namjeru ponovo krojiti. Također, naglasio je da su u firmi poduzeli sve mjere kako bi zaštitili svoje radnike.

“U ovakvim vrlo teškim vremenima, teškoj situaciji, ja nastojim da svoju firmu održim i da ispoštujem stranog partnera, ono što možemo. A to je razlog samo da bi mogli ostati u poslu i sačuvati radna mjesta. Mi u svojoj firmi smo sve poduzeli kako bi prvo zaštitili, osigurali bezbjednost radnicima, kako bi izvršili svu potrebnu dezinfekciju, sve ono što treba da uradimo, zaštitne maske, dakle sve što je neophodno i u cilju da ih zaštitimo, te da normalno funkcionišemo. Ovom prilikom želim da naglasim da smo mi od ponedjeljka uveli jedan dio proizvodnje zaštitni maski. Imamo trenutno 20.000 komada u proizvodnji, imamo ponovo namjeru krojiti. Želim da se pohvalim, da prva isporuka zaštitne opreme, mi smo isporučili za naš Dom zdravlja. Isporučili smo znači zaštitne kombinezone, zaštitne maske i navlake za cipele koje oni koriste jednokratno. Ja sam sebi dao zadatak da prvo obezbjedimo našu općinu, a drugi dio kupcima koji se javljaju iz svih gradova”, kazao je Hrnjić.

Vlasnik tekstilne firme Bontex Senajid Husić kazao je također da uskoro počinju proizvodnju zaštitne opreme, te će na taj način dati svoju podršku lokalnoj zajednici.