• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  21.03.2020

Obraćanje načelnika općine Mirsada Mahmutagića

 

Poštovani sugrađani,

Želim vas informisati da sve institucije na području općine Maglaj zadužene za realizaciju provođenja naredbi i preporuka za spriječavanje širenja Corona virusa obavljaju svoje zadatke.

Generalno mogu reći da se izdate naredbe i preporuke poštuju u najvećoj mogućoj mjeri. Svakodnevno imamo povećanje broja osoba kojima je naložena samoizolacija. Dobro je da su ozbiljnost situacije shvatile i osobe koje ulaze u BiH i odmah se s rješenjima koja su dobili pri ulasku javljaju u Dom zdravlja Maglaj i idu u samoizolaciju. Ispred Doma zdravlja je postavljen trijažni punkt, imaju potrebnu opremu i sredstva što je u domenu Doma zdravlja.

U redovnoj komunikaciji sa komandirom PS Maglaj pratim izvještaj o obilasku i kontroli lica koja moraju biti u samoizolaciji. Prema dobijenim informacijama stanje je uredno. Pripadnici PS Maglaj cjelodnevno putem megafona obavještavaju stanovništvo o zabrani kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina. Svi koji budu kršili ovu zabranu će biti sankcionisani.

Također obavještavam vas da KJD pored redovnih aktivnosti vrši i kontinuiranu dezinfekciju javnih površina. S obzirom da dio prodajnih objekata radi i radit će do daljnjeg molim sve kupce da se maksimalno pridržavaju higijensko-dezinfekcionih mjera poštujući preporučeni razmak od 1,5 m kako ne bi ugrozili uposlene i njihove porodice, koji su svakodnevno izloženi velikom broju bliskih kontakata.

Svakako, i u ovom obraćanju, upozoravam da se moramo pridržavati svih preporučenih mjera, smanjiti kontakte i kretanje na minimum i što više vremena provoditi u izolaciji. Moramo biti svjesni da je dio naših sugrađana radno angažovan, te da neodgovornim ponašanjem vrlo lako i brzo se može prenijeti virus na druge osobe, vodimo računa i o sigurnost tih osoba.

 

BUDIMO ODGOVORNI!

 

NAČELNIK OPĆINE

Mirsad Mahmutagić