• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  21.09.2018

Održano takmičenje u Sportskom ribolovu

 

U okviru  manifestacije "Septembarski dani otpora 92-95" danas je na Ribarskoj stazi održano takmičenje invalidnih lica u Sportskom ribolovu gdje su nastupile ekipe iz FBIH. Nakon takmičarskog dijela proglašeni su najbolji pojedinci, zatim pojedinci po sektorima, te najbolje ekipe.

Treće mjesto osvojila je ekipa SRD "Bosna" Žepče, drugo mjesto ekipa SRD "Bosna" Maglaj i prvo mjesto pripalo je ekipi SIRK "Bistro" Tuzla.

Također, u okviru manifestacije u subotu 22.09.  održat će se „Pohod Stazama branilaca“u saradnji sa Planinarsko-skijaškim društvom «Smajlovac» koji očekuju učešće oko 25 planinarskih društava. Okupljanje učesnika pohoda je do 09,30 sati na platou ispred JU Dom kulture "Edhem Mulabdić". Nakon prigodnih obraćanja domaćina, bit će položeno cvijeće na Centralno spomen obilježje u Parku ljiljana.

U nedjelju 23.09. u zgradi bivše TO, u saradnji sa Streljačkim klubom „SKOSI“ Maglaj održat će se turniri  u streljaštvu  omladinaca općine Maglaj u 09,00 sati i osoba sa invaliditetom u terminu od 10,00 sati. Na turniru osoba sa invaliditetom  nastupit će klubovi  iz FBiH.