• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  01.09.2014

Počasni konzul i potpredsjednik RS-a u posjeti Općini Maglaj

Općinski načelnik primio je 29.08.2014. godine počasnog konzula BiH u Republici Turskoj gospodina Muzaffera Cileka koji je došao u pratnji potpredsjednika RS-a gospodina Enesa Suljkanovića. Tom prilikom Općinski načelnik zahvalio se gospodinu Cileku na pomoći koja je stizala iz Burse i ostalih gradova Turske nakon majskih poplava, jer su to zapravo prve donacije koje su došle u Maglaj. Gospodinu Cileku je uručena i zahvalnica koju mu je predao Općinski načelnik.

" Mi kao fondacija jačamo odnose između naših zemalja. Smatramo da je trebalo biti i više pomoći iz Turske, i mogu slobodno da kažem da Vam i dalje želimo pomoći na bilo kakav način ",rekao je gospodin Cilek.Potpredsjednik RS Gospodin Suljkanović takođe se zahvalio počasnom konzulu iz Turske, rekavši da Maglaj i Doboj imaju odličnu saradnju te dodavši kako je iznenađen brzinom kojom je grad doveden u stanje u kojem je bio prije poplava.
" Maglaj i Doboj najviše su stradali u majskim poplavama, a imamo odličnu saradnju proteklih godina između ova dva grada. Načelnik grada učinio je mnoge napore da se grad dovede u red nakon poplava i sve pohvale na tome ", rekao je potredsjednik RS-a.Nakon sastanaka, zajedno sa općinskim načelnikom i saradnicima gosti su obišli zgradu Crvenog križa u Maglaju te Vali Recep Yazicioglu i Kuršumlija džamiju.