• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  05.08.2014

Predstavnici Slovenske Ambasade posjetili Općinu Maglaj

Dana 05.08.2014.godine Općinu Maglaj posjetio je njegova ekselencija Ambasador Republike Slovenije Iztok Grmek i Pukovnik vojni ataše Jožef Murko.Općinski načelnik Mehmed Mustabašić sa saradnicima se zahvalio Ambasadoru Grmeku na dosadašnjoj značajnoj pomoći Republike Slovenije Maglaju, te ga informisao o trenutnoj situaciji na području općine Maglaj o
obnovi i sanaciji šteta nastalih u majskim poplavama.Slovenija je bila jaka podrška zajedno sa njihovom premijerkom Alenkom Bratušek koja je već bila u posjeti Maglaju i donirala određenu pomoć . Stoga je Ambasador Slovenije najavio još jedan vid pomoć koju je njihova zemlja spremna dati ugroženima u poplavama a koja se sastoji od opreme za kupatila.

Zajedno sa načelnikom i njegovim saradnicima predstavnici Slovenske ambasade posjetili su Komunalno javno društvo i Osnovnu školu Maglaj.Naredni susret je zakazan za 25.08.2014. godine kada će se konkretno raspravljati o projektima koje je ova zemlja spremna da finansira na području općine Maglaj.