• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  22.07.2014

Održan okrugli sto u okviru Projekta PRO-Budućnost

Dana 21.07.2014. godine u sali Općine Maglaj održan je okrugli sto u okviru Projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Međunarodne agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BK BiH, Forumom građana Tuzle i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka.



Na okruglom stolu su učestvovali predstavnici lokalnih vlasti, civilnog društva, medija, vjerskeih zajednica i poslovni sektor iz Grada Doboj i Općine Maglaj.
Cilj održavanja okruglog stola bio je „Povjerenje i razvoj u izgradnji mira“ te interaktivno djelovanje svih učesnika kako bi se iznjele aktivnosti za koje lokalna zajednica smatra da su potrebne, pored onih koje su predviđene Projektom.



Svrha Projekta PRO-Budućnost je da se ponovo izgradi povjerenje i pouzdanost među građanima svih nacija. Zamisao ovoga Projekta je da ako građani BiH, podržani od strane ključnih uticajnih aktera, vjeruju jedni drugima i zajedno prevazilaze društvene podjele , onda će zajedno zagovarati promjene koje će zauzvrat voditi ka dobrobiti društva, te ekonomskom i socijalnom prosperitetu. Takve promjene bi doprinjele dugoročnom cilju dovođenja BiH bliže euroatlanskim integracijama.