• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  30.06.2014

Predstavnici Općine Maglaj i KJD Maglaj posjetili kompaniju Tchome-Borma

U toku prošle sedmice na poziv i o trošku Kompanije Tchome-Borma, Jasmin Devedžić pomoćnik Općinskog načelnika i Amira Zukić, direktorica KJD su putovali u Njemačku grad Prim na prezentaciju mašina ove ali i drugih Kompanija. Radi se o Kompaniji čije mašine su duži period radile na otklanjanju posljedica prirodne nesreće poplave na području općine Maglaj.



Posjetu ovom sajmu delegacija je iskoristila za prezentaciju nekoliko filmova o stradanju građana Maglaja u nedavnim poplavama. Prezentacija je završena riječima da je trenutno u Maglaju preko 5.000 ljudi kojima je poplava uništila sve i sa zebnjom očekuju dolazak zime, a time pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu ovom stanovništvu Maglaja.

- Konkretno sa gospodinom Wolfgang Bormanom smo dogovorili veće količine sobnih vrata za nastradale. Radi se o stolariji sa manjim greškama (npr. u lakiranju), ali koja je vrlo upotrebljiva.

- Zatim je dogovoren nastavak rada mašina na otklanjanju posljedica poplave, tako da će dalje biti angažovane dvije mašine «Merlo», više namjenska cisterna (za pročišćavanje kanalizacije), kamion i mašina za čišćenje i dezinfekciju prostorija u javnim i drugim ustanovama.

Gospodin Borman je obećao razmotriti i mogućnosti da se KJD Maglaj pomogne u nabavci priključnih uređaja ili povoljnoj nabavci višnamjenske cisterne i jednog vozila «Merlo».