• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  10.06.2014

Posjeta delegacije iz turskih općina Umraniye i Kagithane

Jučer je u našem gradu gostovala turska delegacija koju su činili Emin Uč i Hakan Karatas (pomoćnici načelnika Općine Umraniye), te Šaban Demirel (pomoćnik načelnika Kagithane). Ovom prilikom prenijeli su selame Redžepa Tajipa Erdogana Maglaju, te izrazili svoje suosjećanje sa građanima pogođenim elementarnom nepogodom koja nas je zadesila.

Načelnik našeg grada Mehmed Mustabašić je,u pratnji načelnika općine Fojnica Salkana Merdžanića, sa gostima iz Turske, obišao neke od lokacija u Maglaju koje su stradale u poplavama, osnovnu školu “ Maglaj“, te ul. Srebreničkih žrtava rata.

Ovom prilikom ove dvije prijateljske općine poslale su dva šlepera pomoći koja se sastoji od namještaja (stolice, stolovi, fotelje), madraci, jastuci, deke, a najviše pomoći sastoji se u hrani i odjeći.

Na sastanku načelnik našeg grada se zahvalio na pomoći, ali i skrenuo pažnju na potrebe građana u ovoj fazi obnove stambenih objekata kao što je npr. građevinski materijal, te konkretnu novčanu pomoć koja će biti potrebna u rekonstrukciji istih.