• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  04.10.2022

Općinski načelnik održao sastanak sa komandirom Policijske stanice Maglaj

 

 

Mirsad Mahmutagić, Općinski načelnik održao je sastanak sa Salkom Plančićem, komandirom Policijske stanice Maglaj kako bi se zahvalio za preventivno djelovanje na sprečavanju i suzbijanju zluopotrebe opojnih droga na području općine Maglaj.

„Zahvaljujem se na odličnom radu i rezultatima koje su postigli službenici Policijske stanice Maglaj, zajedno sa Vama u cilju da se spriječi zloupotreba opojnih sredstava u našoj općini. Koristim se prilikom, da se zahvalim policijskim službenicima na efikasnosti, kao  i predanom radu u provođenju Općih izbora 2022.godine“, rekao je Općinski načelnik.

Nakon toga uslijedio je sastanak sa Damirom Salatovićem, Nedžadom Ćatićem i Admirom Čakrama, predstavnicima Lovačkog društva „Soko“ Maglaj, kojem su prisustvovali Admir Plančić, pomoćnik komandira i Mirnas Mešić zamjenik komandira

Razgovarali su o predstojećoj lovnoj sezoni, kao i preventivnom djelovanju kako ne bi došlo do neželjenih posljedica prilikom lova.

Salko Plančić, komandir Policijske stanice Maglaj istakao je: „Saradnja sa Lovačkim društvom „Soko“ traje godinama i na zavidnom je nivou. Dolazi lovna sezona i trebamo poduzeti određene mjere. Nismo imali na sreću tragične situacije, ali svakako trebamo biti oprezni. Potrebno je preventivno djelovanje, mnogo više edukacija, s obzirom da je opasnost velika.“

U nastavku su razgovarali o kontroli učesnika u lovu, koja je izvršena u julu tekuće godine.

Damir Salatović, predsjednik Lovačkog društva „Soko“ Maglaj naglasio je: „Zahvaljujem se službenicima Policijske stanice Maglaj, koji su prilikom kontrole učesnika u lovu pokazali visok stepen profesionalizma. Utvrđeni su određeni propusti manje grupe lovaca, koji su postupali suprotno propisima Zakona o nabavci, držanju i nošenju oružja i municije. To će u svakom slučaju doprinijeti većoj bezbjednosti, kako učesnika u lovu, tako i građana.

Prisutni su zaključili da je sastanak bio koristan i da će se ovakva praksa nastaviti u budućnosti.