• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  07.03.2022

Predstavnici Općine Maglaj u posjeti Šibensko-kninskoj županiji

 

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Svjetlana Zamboni i stručni savjetnik za lokalni razvoj i poduzetništvo Nermin Bešlagić posjetili su Šibensko-kninsku županiju.

Na sastanku sa županom dr.sc. Markom Jelićem i saradnicima prezentirali su razvojne mogućnosti, te izrazili želju za saradnjom i razmjenom znanja.

Nakon predstavljanja Županije sastanak se nastavio u Javnoj ustanovi Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, na temu mogućnosti korištenja fondova Europske unije i saradnje na zajedničkim projektima.

Direktorica Agencije Mira Lepur, sa saradnicima, prezentirala je rad Agencije, a posebno projekat Adriatic Business Centre-ABC kao primjer uspješnog projekta finansiranog europskim novcem, izrazivši spremnost i želju za saradnjom Agencije i Općine Maglaj.

Delegaciju je potom, u uvali Minerska, dočekala mr. sc. Anita Babačić Ajduk, direktorica Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije koja je predstavila projekat Posjetiteljskog centra kao dio projekta „Turistička valorizacija kanala sv. Ante u Šibeniku -2. faza“, a čija će realizacija značajno utjecati na očuvanje biološke i krajobrazne raznolikosti, te obogatiti turističku ponudu Šibensko-kninske županije.

Cilj posjete je povezivanje sa institucijama i općinama Šibensko-kninske županije, prijenos znanja i iskustava u apliciranju EU projekata, kao i mogućnosti kandidiranja zajedničkih projekata iz EU fondova.