• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  05.10.2020

Načelnik Mahmutagić upriličio prijem za prosvjetne radnike koji odlaze u penziju

 

Danas je načelnik općine Mirsad Mahmutagić povodom Svjetskog dana prosvjetnih radnika upriličio prijem za prosvjetne radnike koji ove godine idu u penziju i uručio im prigodan poklon. Želio im je na ovaj način odati priznanje za sve što su uradili proteklih nekoliko decenija u obrazovanju.

Pored Afana Hamidovića iz Mješovite srednje škole i Envera Softića iz Prve osnovne škole koji nakon dugogodišnjeg rada u prosvjeti odlaze u penziju, prijemu su prisustvovali Mirnesa Kolonić direktorica Prve osnovne škole, Samira Mujkanović zamjenica direktora Mješovite srednje škole, te Šaban Bubalo ispred Sindikata osnovnog obrazovanja. Velija Smajlović iz Osnovne škole „Novi Šeher“ nije mogao prisustvovati prijemu, ali mu je poklon naknadno uručen.

Načelnik Mahmutagić uz čestitku povodom Svjetskog dana prosvjetnih radnika, iskreno se zahvalio na trudu i radu koje ulažu u obrazovanje i razvoj učenika.

„Ovo je bila prilika da se zaista zahvalim onima koji su ostavili veliki trag u obrazovanju kroz svoj rad. Ove godine imamo tri prosvjetna radnika koja idu u penziju i ja im želim dobro zdravlje i sretne penzionerske dane. Hvala im na trudu koji su uložili u našu djecu kao prosvjetni radnici i kojima su bili dio njihovog obrazovanja i razvoja. Svim prosvjetnim radnicima još jednom čestitam 5. oktobar“, kazao je načelnik Mahmutagić.

Iza Afana Hamidovića je dvadeset godina rada u Mješovitoj srednjoj školi Maglaj i isto toliko generacija vrsnih majstora.

„Dvadeset godina sam radio u školi i tačno dvadeset generacija je izašlo. U većini su oni bili dobri ljudi, iskreni i danas su takvi. Ja sam se ponosio tom djecom, ponosam sam i sada na njih. Volio sam tu djecu, volio sam svoj posao i trudio sam se da dam maksimum. Nakon dvadeset godina idem u zasluženu mirovinu i nadam se da će trajati dugo“, kazao je Hamidović.

Enver Softić bez obzira na zasluženu penziju, nastavlja rad sa djecom uz gitaru, te bend Albatros.

„U penziji sam, ali ću nastaviti raditi sa djecom uz gitaru i vodit ću i dalje bend Albatros. Bilo bi mi jako žao da se to tek tako prekine. Preponosan sam na te godine rada u razredu. Ogromna je ljubav u toj djeci koju sam ja osjećao, a i ljubav prema njima“, istakao je Softić.