• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  23.07.2020

Predstavnici organizacija People in Need i ENOVA posjetili općinu Maglaj

 

Danas su Milenka Pečenica iz Češke organizacije People in Need i Mirzet Mujagić iz organizacije ENOVA posjetili općinu Maglaj i razgovarali sa načelnikom općine Mirsadom Mahmutagićem o projektu SMARTER koji je finansiran od strane Europske unije i ima za cilj implementaciju novog sistema certificiranja objekata. To će doprinijeti zaštiti okoliša, poboljšanju životne sredine i nižim troškovima življena za stanovništvo.

„Danas smo govorili o potencijalnim pilot projektima i implementaciji certificiranju projekta koji će općinu Maglaj izdvojiti kao jednu od prvih općina na nivou BiH koja će biti uključena u ovaj europski projekat“, kazao je Mirzet Mujagić iz organizacije ENOVA.

„U sklopu ovog projekta organizacija People in Need traži pilot projekte koji se bave sa izgradnjom stambenih objekata za najranjivije kategorije stanovništva. Općina Maglaj nam se javila sa nekim svojim potencijalnim objektima i danas u razgovoru sa načelnikom, došli smo do nekih novih ideja i potencijalnih projekata. Mi smo u ovu svrhu formirali jednu platformu za općine na kojoj nam se mogu javiti i druge općine koje imaju iste ovakve projekte, tako da možemo i sa njima uspostaviti sličnu saradnju“, kazala je Milenka Pečenica iz organizacije People in Need.