• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  02.07.2020

Postavljena drvena kućica za prodaju suvenira na maglajskoj Tvrđavi

 

Na maglajskoj Tvrđavi montirana je drvena kućica koja bi mogla poslužiti za različite sadržaje budućim posjetiocima, a sve to zahvaljujući sugrađanki Vanji Crnojević i humanitarnoj organizaciji "Border Free" iz Züricha.

"Nakon dugog razmišljanja kako bi se naša prelijepa gradina mogla malo oživjeti i pri tome dati našim sugrađanima šansa da ponude svoje proizvode i suvenire koji sami izrađuju, došli smo na ideju naručiti drvenu kućicu. Sa ovim činom smo podržali i stolarsku radionicu "Bajrić" i tako pomogli maglajskoj privredi. Ova gesta, predstavlja prvu fazu pokretanja i ulaganja u cilju stvaranja ponude na maglajskoj Tvrđavi i želimo pokazati da se i sa malim stvarima može potaknuti razvoj našeg grada, a meni je posebno drago što mogu biti mali dio tog napretka", istakla je Crnojević.

Ovo je još jedan projekat u nizu koji je realiziran u Maglaju u posljednje vrijeme. Sugrađanka Vanja Crnojević zajedno sa „Borderfree“ organizacijom odlučila se za pomoć infrastrukturi, posebno u okolnim selima.

Uložili su sredstva u podizanje potpornog zida u maglajskom selu Tujnica, obzirom da se tu nalazi rijeka koja nosi cestu i tako predstavlja opasnost za domove i ljude. Također, u saradnji sa Općinom Maglaj i načelnikom općine Mirsadom Mahmutagićem pokrenuli su izgradnju mosta u maglajskom selu Novi Šeher.