• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  28.02.2020

Kajakaš Muamer Karabegović najbolji sportista 2019. godine

 

Pod pokroviteljstvom Općine Maglaj i načelnika općine Mirsada Mahmutagića, a u organizaciji RTV Maglaj, u kino sali JU Dom kulture "Edhem Mulabdić" u Maglaju, održan je 14. Izbor sportiste Maglaja. 

Ove godine za Priznanje za razvoj omladinskog sporta nominovani su: Omladinski fudbalski klub Sportino Ma, pionirska selekcija NK Natron i Zumra Gušo, a priznanje je dodjeljeno pionirskoj selekciji NK Natron, za sve njihove uspjehe i afirmaciju nogometa.

Irfan Suljaković, predsjednik UO Odbojkaškog kluba "Maglaj" i predsjednik Društva pedagoga fizičke kulture Maglaj ponio je priznanje za najsportskog radnika, a za ovo priznanje nominovani su bili Armin Mulabdić i Samir Smajlagić. Ove godine, priznanje najsportista invalid podijelili su Ramo Bradarić,  član IOK "Autoservis Huso" i član reprezentacije ZDK u sjedećoj odbojci i Ljilja Slišković.

Četverostruki prvak Federacije BiH i osvajač brojnih medalja na međunarodnim regatama, Muamer Karabegović, član Kajak kanu kluba "Maglaj" proglašen je najboljim sportistom Maglaja za 2019. godinu, a po svojim rezultatima za titulu su konkurisali Imad Hrnjičić, član Streljačkog kluba, te Jasmina Pinjić članica SRD "Bosna".

Nagrada za životno djelo uručena je Vladimiru Maršičeku, nekada vrsnom rukometašu, a Specijalna priznanja-poshumno dodjeljena su porodicama Adina i Aladina Delića, a Specijalno priznanje uručeno je članovima trkačke grupe "Running-Trčanje Maglaj" koja u svojim redovima ima četiri maratonca.

U muzičkom dijelu velike svečanosti za svaku sredinu, nastupio je bend "Albatros" koji vodi Enver Softić i mlada Ena Blitović.