• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  18.12.2018

Udruženje privrednika „15. maj“ Maglaj na sastanku kod Općinskog načelnika

 

Danas je Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić održao sastanak sa predstavnicima Udruženja privrednika „15. maj“. Tokom sastanka razgovarali su o problemima sa kojim se suočavaju, o stanju malih privrednika na području općine Maglaj, te planu razvoja male privrede.

Predstavnici Udruženja istakli su da bi trebalo uvesti poticaj za male privrednike, jer bi to poboljšalo radnu klimu i cjelokupan privredni ambijent općine Maglaj, te doprinijelo unapređenju istog , možda čak više nego poticaj samozapošljavanja. Također, iznijeli su stavove i po pitanju naplate parkinga.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić naglasio je da s njegove strane dobra i kvalitetna saradnja nikada nije izostala.

„Mladim ljudima uvijek treba davati podršku i priliku da pokrenu nešto svoje. Svi koji su korisnici naših poticaja ispoštuju stavke ugovora, neki odjave radnju nakon isteka ugovora, a veliki broj njih i danas uspješno radi. Tako da poticaj samozapošljavanja daje pozitivne rezultate. Ja sam uvijek za dobru saradnju i kvalitetan rad. Također, privrednike treba poticati i davati podršku, ali naravno sve u skladu sa zakonom“, kazao je načelnik Mahmutagić.