• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  16.11.2018

Maglajski srednjoškolci na simboličan način obilježili svoj dan

 

Međunarodni dan srednjoškolaca učenici JU Gimnazije „Edhem Mulabdić“ i Mješovite srednje škole Maglaj obilježili su otvaranjem parka i spomen ploče u čast Ajnuru Dikedžiću i Adinu Hodžiću, učenicima koji su tragično stradali. Oni su se još jednom na simboličan način oprostili od prijatelja koji su ih prerano napustili.

Amela Hidić direktorica JU Gimnazije „Edhem Mulabdić“ obratila se prisutnima i kazala: „Park i ploča ispred koje stojimo napravljeni su kako bismo se uvijek sjećali njihove mladosti, a vama dragi učenici neka to bude opomena da snagu svoje mladosti dokazujete kroz nauku, umjetnost i sport, jer samo takvi momci i djevojke su cool.“

 „Nažalost, tragičan događaj nas je okupio ovdje sve zajedno i on mora biti stalno opomena da čuvate sebe, svoje zdravlje i živote. Trenutak izazova, jedna sekunda može prouzrokovati ovo što se desilo našim mladim sugrađanima. Budite savjesni u svakom trenutku, čuvajte i sebe, ali i one oko sebe i ne dozvolite da svoj život pružate neodgovornima u ruke da ga ugrožavaju. Neka  je vječni rahmet našem Ajnuru i Adinu, a vama želim svu sreću i dobro zdravlje“, istakao je prisutnim učenicima Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić.

Prije otvaranja parka i spomen ploče načelnik Mahmutagić i direktori srednjih škola Amela Hidić i Ermin Tanković sa nekoliko učenika posjetili su rano ujutro mezarja stradalih mladića, položili cvijeće i sjetili ih se na svojstven način.