• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  30.10.2018

Održan sastanak o unapređenju komunikacije jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva

 

Danas je u sali Općinskog vijeća Maglaj održan sastanak o unapređenju komunikacije jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva koji je organizovao Savez općina i gradova Federacije BiH u okviru projekta „Podrška razvoju uslužno orijentisane lokalne samouprave u Federaciji BiH“.

Na sastanku učešće su uzeli predstavnici Općine Maglaj, organizacije civilnog društva sa područja općine i zainteresirani građani.

Kroz razgovor sa predstavnikom Saveza općina i gradova Federacije BiH, Edinom Demirovićem utvrdili su se prijedlozi za poboljšanje komunikacije, te načini putem kojih bi se osigurala još bolja i kvalitetnija razmjena informacija.

Aktivnosti ovog projekta naslanjaju se na UNDP Projekat „ReLOaD“, gdje je Savez općina i gradova Federacije BiH  izradio studiju "Potencijalni oblici poboljšanja saradnje između jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva kroz korištenje informaciono-komunikacijsko-tehnološkog rješenja".

Kako bi rješenja navedena u Studiji bila provodiva, Savez želi kroz razgovor sa predstavnicima organizacija civilnog društva u partnerskim općinama na UNDP Projektu „ReLOaD“ i drugim zainteresovanim ciljnim grupama osigurati kvalitetne povratne informacije o mogućnostima provedbe ponuđenih rješenja i njihovo eventualno unapređenje.