• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  26.10.2018

Poziv za organizacije civilnog društva (NVO) sa područja općine Maglaj

 

Pozivamo organizacije civilnog društva (NVO) sa područja općine Maglaj na sastanak o unapređenju komunikacije jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva.

Savez općina i gradova Federacije BiH u okviru projekta „Podrška razvoju uslužno orijentisane lokalne samouprave u Federaciji BiH“, čije aktivnosti se naslanjaju na UNDP Projekat „ReLOaD“, izradio je studiju "Potencijalni oblici poboljšanja saradnje između jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva kroz korištenje informaciono-komunikacijsko-tehnološkog rješenja".

Kako bi rješenja navedena u Studiji bila provodiva, Savez planira da kroz razgovor sa predstavnicima organizacija civilnog društva u partnerskim općinama na UNDP Projektu „ReLOaD“ i drugim zainteresovanim ciljnim grupama osigura kvalitetne povratne informacije o mogućnostima provedbe ponuđenih rješenja i njihovo eventualno unapređenje.

Na sastanku učešće će uzeti predstavnici Općine Maglaj, organizacija civilnog društva sa područja općine i zainteresirani građani.

Kao rezultat sastanka utvrdit će se konačan prijedlog rješenja za unapređenje komunikacije između jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva.

Sastanak je planiran za 30.10.2018. godine (utorak) u sali Općinskog vijeća Maglaj (Dom kulture „EDhem Mulabdić“) sa početkom u 11:00 sati.