• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  10.10.2018

Održana edukativna radionica i predavanje za predstavnike medija i poslodavce sa područja općine Maglaj

 

Danas je održana edukativna radionica i predavanje za predstavnike medija i poslodavce sa područja općine Maglaj u JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“, a u organizaciji Udruženja poslodavaca Zenica. Prisustovali su predstavnici Općine Maglaj, predstavnici Udruženja poslodavaca Maglaj, RTV Maglaj, RTV Zenica, Naša riječ, te rukovodstvo i članovi Udruženja poslodavaca Zenica.

Prisutne je na samom početku pozdravila Senaida Turkić, predsjednica Udruženja poslodavaca Zenica i istakla da je ovo prilika da prisutni iznesu vlastita mišljenja o komunikaciji medija i poslodavaca, te načine na koje bi se odnos mogao poboljšati.

Ispred Udruženja poslodavaca Maglaj obratio se predsjednik Sebastijan Zamboni i kazao: „ Zahvaljujem se na prilici da prisustvujemo edukativnoj radionici i predavanju. Ovim putem pozivam poslodavce da se uključe u rad Udruženja, jer time zajednički možemo nešto promijeniti i napraviti kvalitetniji ambijent.“

Nakon edukativne radionice, održano je predavanje pod nazivom „Parafisikalni nameti u Bosni i Hercegovini“ , gdje su prisutni poslodavci govorili o vlastitim iskustvima i načinima promjene nameta u državi.

 

Projekat "Be Transparent to Business" Udruženje poslodavaca Zenica realizuje u partnerstvu sa Savezom udruženja/udruga poslodavaca ZDK, a koji je sufinansiran od strane Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.

Projekat se realizuje s ciljem poticanja aktivnijeg sudjelovanja poduzetnika u BiH na proces donošenja odluka i cjelokupnog tržišnog pozicioniranja provođenjem niza ifnormativnih događaja o relevantnim pravnim okvirima, parafiskalnim opterećenjima na svim nivoima vlasti, transparentnom raspodjelom javnih prihoda, mehanizmima saradnje s medijima, te unapređenju zajedničkog udruživanja i pristupa poduzetnika pri rješavanju relevantnih pitanja prema vlastima.

Ovaj projekat ima za cilj stvoriti otvorenu i inkluzivnu komunikaciju između sudionika. Projektom "Be Transparent to Business" planirano je da se održi pet radionica sa poduzetnicima i pet sastanaka sa medijima "Breakfast with Media" u pet gradova/općina ZDK: Zenica, Zavidovići, Maglaj, Usora i Breza.