• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  09.06.2018

Otvorena 47. manifestacija "Studentsko ljeto 2018" u Maglaju

 

Uprkos lošem vremenu 47. Internacionalnu kulturnu manifestaciju „Studentsko ljeto 2018“ Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić proglasio je otvorenom. Program je umjesto na platou ispred Općine, održan u kino sali Doma kulture "Edhem Mulabdić" u kojoj se okupio veliki broj najmlađih sugrađana maskiranih u kreativne kostime.

Kulturno-zabavni program u kojem su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola sa područja općine Maglaj  su recitacijama, pjesmom i folklorom otvorili ovu manifestaciju koja će tokom cijelog ljeta ponuditi publici od najmlađih do najstarijih različite sadržaje i goste.

Predsjednica Organizacionog odbora magistra Uma Isić mališanima koji su imali najljepše maske uručila je  poklone, a svi ostali su kao utješne nagrade dobili slatkiše.

Na kraju, zastava ovogodišnjeg "Studentskog ljeta" koju su nosili učenici generacija osnovnih i srednjih škola zajedno sa Općinskim načelnikom Mirsadom Mahmutagićem, zavijorila se na jarbolu i najavila početak još jednog, posebnog ljeta u Maglaju.