• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  09.06.2018

Dodijeljene diplome 44. generaciji maturanata Gimnazije „Edhem Mulabdić“

 

Održana je dodjela diploma 44. generaciji maturanata Gimnazije „Edhem Mulabdić“ u prisustvu Općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića, direktorice Gimnazije Amele Hidić, osoblja škole i ponosnih roditelja ovogodišnje generacije. Svoje učenike ispratile su razrednice Alma Mehinović, Sanela Kotorić i Svjetlana Zamboni.

Na samom početku prisutne je pozdravila direktorica Amela Hidić i istakla da joj je puno srce, pogotovo kad vidi učenike koji su četiri godine puno toga uradili za svoju školu.

„Kada se sjetim dešavanja u holu škole i njihovih ručica, njihove volje da urade sve ono čemu smo težili i željeli. Obraćam se prije svega roditeljima i razrednicima sa željom da vam čestitam na predivnoj generaciji učenika koju večeras ispraćamo. Zajednički trud i saradnja rezultirali su time da s ponosom možemo reći da iz Gimnazije ispraćamo najprije čestite ljude, a onda i dobre učenike. Potvrđuju to i njihovi rezultati na kraju nastavne godine kada su imali srednju ocjenu 4,58 , a nakon polaganja maturskih ispita 4,72. U svakom slučaju su odlični. Ono na šta smo posebno ponosni što su postali samosvjesni, odgovorni, plemeniti i čestiti ljudi. Nadam se da će takvi i ostati, ponosno koračati životnim stazama“ , istakla je ponosno direktorica Hidić.

Dodjeljena su posebna priznanja učenicima koji su imali tokom četverogodišnjeg školovanja sve petice i koji su učestvovali na općinskim, kantonalnim i državnim takmičenjima. Njih šest su dobili priznanja i novčane nagrade, a najbolja među njima koja je proglašena učenicom generacije je Azra Osmanbegović. Nagrade je uručio Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić i poželio im sreću u budućnosti.

„ Zaista čestitam profesorima, roditeljima, a posebno učenicima na uspjesima koje su ostvarili tokom četiri godine. Oni su krenuli teškim putem, nakon poplave 2014. godine i nadam se da će dalje u njihovim životima biti sve svijetle tačke. Želim sreću svima koji budu nastavili sa školovanjem, a onima koji ne budu otišli na fakultete iskreno želim da pronađu svoju sreću i zadovoljstvo u onome što žele. Također, želim da što manje vas ode u inostranstvo, a da se što bolje i ljepše osjećate u svojoj Bosni i Hercegovini. Sretno maturanti“ , naglasio je načelnik Mahmutagić.

Također, pedagogica Adisa Mehanović dodijelila je priznanja učenicima koji su ostvarili zapažen uspjeh u vannastavnim aktivnostima, koji su radili projekte i promovisali školu.