• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  08.06.2018

Održana press konferencija povodom otvaranja manifestacije „Studentsko ljeto 2018“

 

Povodom otvaranja 47. Internacionalne kulturne manifestacije „Studentsko ljeto 2018“ održana je press konferencija u Općoj biblioteci Maglaj.

U uvodnom dijelu prisutnima je kratko o historiji „Studentskog ljeta“ govorila direktorica Opće biblioteke magistra Nina Bunjevac-Salkić koja je i član Organizacionog odbora. Istakla je da će i ove godine festivalsku zastavu, kao i prethodnih godina ponosno nositi najbolji među najboljima, učenici generacija osnovnih i srednjih škola sa područja općine Maglaj.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić prisutnima je govorio o festivalu, onome što nas čeka u sklopu 47. „Studentskog ljeta“ i planovima.

„Zadovoljstvo je biti dio 47. Festivala, počevši od davne 1964. godine. Tačno je da ovakvi festivali teško više opstaju na regionalnim prostorima, zato je još veći značaj maglajskog 'Studentskog ljeta', upravo zato što ono opstaje. Otvaramo ga danas 8. juna, a završit ćemo 1. septembrom sa dvije Festivalske večeri narodne i zabavne muzike. U međuvremenu će biti na programu mnogo različitih sadržaja, aktivnosti koje će biti interesantne za publiku od najmlađih do najstarijih, za publiku koja voli književnost, pozorište, sport i slično. Svake sedmice će se dešavati nešto u našem malom gradu. Sve ideje koje u međuvremenu dođu, koje su provodive, koje možemo realizirati, vrlo rado ćemo ih razmotriti i dodati u program“ , istakao je načelnik Mahmutagić.

Načelnik je naglasio da postoji velika zainteresiranost za učešće u ovoj manifestaciji, obzirom da još nije objavljen Javni poziv za Festivalske večeri narodne i zabavne muzike, veliki broj pjevača amatera samoincijativno se javlja.

„Ono što me posebno raduje jeste velika zainteresiranost mladih ljudi ne samo Maglajlija već i sa strane, koji se već javljaju i raspituju za učešće na Festivalskim večerima, iako još nismo poslali poziv neafirmisanim pjevačima. Važno je istaći da svake godine gosti su nam velika imena iz žanra zabavne i narodne muzike. Ove godine na večeri zabavne muzike 31. augusta sa nama je grupa Zabranjeno pušenje, a 1. septembra je dogovoren nastup naše legende Halida Bešlića. Pozivam još jednom građane Maglaja i ostalih gradova u BiH, ali i naše Maglajlije koji žive izvan da se pridruže našem 'Studentskom ljetu', volio bih da budu naši gosti“, kazao je načelnik Mahmutagić.

Ovim putem pozivamo sve naše sugrađane da uveličaju otvaranje 47. Internacionalne kulturne manifestacije „Studentsko ljeto 2018“ koje je predviđeno za danas 8. juna sa početkom u 18:30 sati na platou ispred Općine Maglaj, a nakon toga u 21:00 sat u Sportskoj dvorani slijedi revijalna utakmica bh reprezentacije.

 

Budite dio lijepe maglajske priče.