• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.05.2018

Obavljen tehnički pregled zgrade za smještaj korisnika kolektivnog centra u Maglaju

 

Danas je obavljen tehnički pregled zgrade za smještaj korisnika kolektivnog centra u Maglaju. Prisutni su bili direktor Fonda za povratak BiH Nebojša Švraka, predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, zatim predstavnici Nadzora i Izvođača.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić zajedno sa članovima Općinske Komisije također je prisustvovao  tehničkom pregledu i svi zajedno su konstatovali da je zgrada urađena tačno po projektnoj dokumentaciji, bez ikakvih primjedbi i nedostataka.

Projekt "Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja - CEB 2" se provodi u 45 gradova i općina u Bosni i Hercegovini, a njime je planirano zatvaranje 121 kolektivnog centra. Planirana je izgradnja 2.611 stambenih jedinica neprofitnog socijalnog stanovanja, te će više od 7.200 korisnika 121 kolektivnog centra biti preseljeno u nove stambene jedinice.

Projekat CEB 2 implementira Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine putem nadležnih entitetskih ministarstava, organa lokalnih vlasti te resornih kantonalnih ministarstva/uprava u Federaciji BiH i UNHCR-a.

Vrijednost ovog projekta je oko 855.000 KM, (više od 670.000 KM kreditnih sredstava CEB-a, ostatak je osigurala Općina Maglaj), rok za izgradnju je 300 kalendarskih dana.

Izvođač radova u Maglaju je GTR d.o.o. Mostar, a projektant je Still Projekt.