• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  07.05.2018

Premijer Vlade ZDK, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK i direktor Kantonalne uprave CZ u posjeti općini Maglaj

Danas su u posjeti općini Maglaj Miralem Galijašević premijer Vlade ZDK, Himzo Smajić ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK i Džavid Aličić direktor Kantonalne uprave CZ. Razgovarali su sa Općinskim načelnikom Mirsadom Mahmutagićem o prioritetima za sanaciju šteta nastalih tokom velikih padavina koje su zadesile općinu Maglaj.

 

„ Mi očekujemo konkretnu pomoć od Vlade Zeničko-dobojskog kantona. U toku je dakle saniranje šteta, dogovorili smo se da sutra prezentiramo prioritete, kao i nastale štete na infrastrukturi, stambenim i pomoćnim objektima, te poljoprivredi“, kazao je načelnik Mahmutagić.

 

„Prema izvještajima Civilne zaštite mi imamo saznanja da je općina Maglaj, općina Usora i općina Tešanj doživjele štete u ovim posljednjim poplava koje su se desile prethodnih dana. Danas smo dobili informacije iz prve ruke od Općinskog načelnika o situaciji u Maglaju. Obećali smo našu podršku, koliko god budemo mogli, bit ćemo tu prisutni i nakon sagledavanja šteta odlučiti na koji način da se pomogne“ , istakao je premijer Galijašević.

 

Nakon sastanka u zgradi Općine, Premijer Vlade ZDK, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK i direktor Kantonalne uprave zajedno sa Općinskim načelnikom obišli su područja koja su najviše oštećena.