• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  24.04.2018

Općina Maglaj jedan od izlagača na ovogodišnjem sajmu

Ovogodišnji sajam poduzetništva i obrta Grapos Expo 2018, koji ima međunarodni karakter, počeo je danas i trajat će do 28. aprila u Gračanici , a jedan od izlagača je i Općina Maglaj gdje su predstavljeni privredni potencijali i investicione mogućnosti Maglaja. Organizator manifestacije je firma Boms-expo u suradnji sa Općinom Gračanica, dok su partneri sajma Hrvatska obrtnička komora i Zbornica Slovenije.

 

Kako organizatori ističu, riječ je o sajmu dostignuća proizvodnog i uslužnog poduzetništva i obrta, starih i umjetničkih zanata i to je najveći sajam ovakve vrste u regionu.

 

Načelnik općine Gračanica Nusret Helić izjavio je kako za ovogodišnji sajam Grapos Expo iskazano je veliko interesovanje i prema njegovim riječima, na devetom po redu gračaničkom sajmu, očekuje se oko 340 učesnika, iz šest zemalja iz okruženja, što je povećanje za 10 posto u odnosu na prošlu godinu.

 

Na svečanoj ceremoniji otvaranja pored Nusreta Helića Načelnika općine Gračanica i Nedžada Nuhanovića direktora sajma, svojim prisustvom su događaj uveličali Fadil Novalić premijer Vlade Federacije BiH, Jakub Suljkanović premijer Tuzlanskog kantona i Dragutin Ranogajec predsjednik HOK-a.