• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  21.02.2018

Obavještenje poljoprivrednicima

 

Obavještavamo poljoprivrednike koji nisu ažurirali podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava, da su u skladu sa člankom 14. Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata („Sl.novine FBiH“ broj: 42/08 od 09.07.2008) nositelji poljoprivrednih gazdinstava dužni do 31.03.2018. godine prijaviti promjene na gazdinstvu.

Svi klijenti koji se prvi put upisuju u Registar poljoprivrednih gazdinstava i klijenata, a prijavljuju se za novčane podrške u 2018.godini, kao i klijenti koji žele uraditi promjenu organizacionog oblika trebaju to uraditi u gore navedenom vremenskom periodu, jer sve naknadno urađene promjene organizacionog oblika poljoprivrednog gazdinstva neće se uzimati u obzir za novčane podrške u ovoj godini.

Promjene poljoprivrednih kultura na zemljištu kao i brojno stanje stočnog fonda po kategorijama na poljoprivrednom gazdinstvu mogu se prijaviti samo jednom u toku godine, i to u gore naznačenom periodu, kako ne bi došlo do zloupotrebe poljoprivrednih poticaja. Sve ostale promjene koje se odnose na promjenu nositelja gazdinstva, broja žiro-računa, sjedišta ili prebivališta, članova itd. klijenti su dužni prijaviti 30 dana od dana nastanka promjene bilo kada u toku godine.

Napominjemo da ukoliko se ne upišu promjene, odnosno ukoliko se ne ažuriraju podaci u Registru, poljoprivredni proizvođači neće moći aplicirati za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju u 2018. godini.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti u Službu za privredu financije/finansije i razvoj poduzetništva, Općine Maglaj, šalter sala Općine br.3 ili na broj tel. 032/609-586.