• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  30.06.2017

Općina Maglaj dobila sredstva za razvoj poduzetničkih zona

U Vladi Federacije BiH danas je potpisan ugovor o dodjeli grant sredstava za razvoj poduzetničkih zona na području FBiH. Visina sredstava za sedam općina i gradova FBiH iznosi milion KM koje će biti uložene u otvaranje novih firmi i radnih mjesta.

Kako je izjavio federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić koji je u ime Vlade FBiH potpisao ugovor s načelnicima sedam općina i gradova iz FBiH, sredstva su dodijeljena na osnovu javnih poziva na koje se prijavilo 39 općina i gradova.

"Izabrano je sedam prvoplasiranih koji će dobiti iznosi između 75.000 KM do 150.000 KM, ovisno o projektu koji su naveli u aplikaciji. Drago mi je što će posljedica ovoga biti 17 novih poslovnih subjekata koji će ući u ove poslovne zone i biti zaposlena nova 202 radnika. Ovaj projekt radimo svake godine", rekao je Zukić.

Općina Maglaj također je dobila sredstva. Načelnik Mirsad Mahmutagić kazao je kako imaju tri poslovne zone i da su dobili 185.000 KM putem ovog projekta.

"Ministarstvo sa 136.900 KM sufinansira projekt za najveću poslovnu zonu. Nadamo se da će efekti biti vrlo pozitivni i da ćemo zaposliti što više mladih u BiH. Nadam se da će Maglaj nastaviti privredni razvoj", rekao je Mahmutagić.