• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.06.2017

Raspisan Konkurs za Novinarsku nagradu Srđan Aleksić

Ovim putem želimo da informišemo sugrađane i potaknemo ih da se aktivno uključite u promociju i učešće na ovogodišnjem Konkursu za Novinarsku nagradu Srđan Aleksić.

Nagrade koja promoviše novinare i novinarke, emisije i medije koji na profesionalan način i u kontinuitetu izvještavaju o marginalizovanim i ranjivim grupama u našem društvu i doprinose razvoju društveno odgovornog novinarstva.

Podržite novinare koji profesionalno rade svoj posao, koji prate rad vaše organizacije i izvještavaju sa vaših aktivnosti.

Podržite novinare, emisije i medije koji se ističu svojom profesionalnošću i odgovornošću i koji koriste adekvatan i politički korektan govor, koji uključuju sve strane u prilozima i tekstovima, odnosno koji su objektivni, ali su na strani slabijih. Podržite novinara koji promovišu mir, suživot i toleranciju.

Nagradite ih time što ćete se prijaviti na ovaj Konkurs.
Dovoljno je kratko obrazloženje o tome zašto mislite da jedan novinar/novinarka, emisija ili medij zaslužuje ovu nagradu, i najmanje dva priloga/teksta.

Ova nagrada novinarima jako puno znači iz nekoliko razloga, prije svega što nosi ime istinskog heroja Srđana Aleksića, čije ime simbolizuje građansku odgovornost i hrabrost, humanost i solidarnost.

Nagrada je takođe specifična jer treća lica, odnosno nevladine organizacije, nominuju novinare i novinarke za priznanje.

I na kraju ova nagrada je postala tradicionalna jer se dodjeljuje po sedmi put ove godine i po mnogima je najznačajnija novinarska nagrada u Bosni i Hercegovini.

Još jednom vas molimo da se uključite jer je ovo naša nagrada, nagrada JLS uključenih u Mrežu za izgradnju mira, nagrada svih nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini, nagrada svih potlačenih, marginalizovanih i ugroženih u svom svakodnevnom životu.

Više informacija na www.mreza-mira.net