• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  19.06.2017

Vrijedne učiteljice Područne škole Jablanica osvojile projekat za opremanje školske sale

Učiteljice Područne škole Jablanica Nadira Hodžić i Lejla Šahbaz posjetile su načelnika Mahmutagića kako bi ga upoznale sa projektom pod nazivom „Kroz časove tjelesnog odgoja do zdravog načina života“, a koji su osvojile u okviru višemjesečne društveno odgovorne kampanje DM kompanije ZAJEDNO ZA ZDRAV ŽIVOT.

Želeći utjecati na buđenje svijesti mladih naraštaja o važnosti zdravog načina života, kompanija DM je 13.2. uputila poziv svim školama u BiH da osmisle i prijave projekte čijom realizacijom će biti podržane zdrave navike učenika i nastavnika. Nakon izuzetnog odziva, od ukupno 120 prijavljenih projektnih prijedloga, DM žiri je odabrao 30 za koje su kupci, od 5.4 do 30.4. imali priliku glasati i tako kreirati pobjedničku listu od 10 najboljih koji će u septembru ući u fazu realizacije.

Među 10 najboljih nalazi se i projekat Područne škole Jablanica, koji su učiteljice same osmislile i aplicirale, te na veliko iznenađenje uspjele su biti izabrane među pobjedničkim, kreiranih za unapređenje zdravlja učenika i osoblja u osnovnim školama naše zemlje.

Dobile su veliku podršku Općinskog načelnika koji je obećao sufinansiranje u iznosu od 20%, te iskoristio priliku da im čestita na odličnoj afirmaciji.

Uz saglasnost direktora Admira Gračića, radovi na opremanju školske sale za tjelesni odgoj kreću tokom septembra, tako da će učenici Područne škole Jablanica dobiti mogućnost da časovi njihovog najdražeg predmeta budu izvođeni u odličnim uslovima.