• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  28.11.2016

Održan zvanični sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola

Načelnik Mahmutagić sa šeficom Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, opću upravu i društvene djelatnosti, Azrom Čakramom ugostio je direktore osnovnih i srednjih škola.

Direktori su iznijeli svoje planove i nastojanja koja žele ostvariti u saradnji sa Općinom Maglaj. Njihova zajednička želja je da učenici bez ikakvih smetnji dobiju znanje i da se edukuju za nastavak školovanja. Svako od njih daje sve od sebe kako bi kao što kompletnije ličnosti završili osnovno i srednje obrazovanje.

"Hvala Vam što ste nas uvažili. Živimo i djelujemo u istoj zgradi sa Mješovitom srednjom školom Maglaj i trudimo se veliki dio aktivnosti da uradimo zajedno, ali i da zajednički riješimo određene probleme. Do sada smo imali dobru saradnju sa Općinom kao i podršku, pa vjerujemo da će se tako i nastaviti" naglasila je Amela Hidić, direktorica Gimnazije 'Edhem Mulabdić'.

Općinski načelnik je istakao da se kroz direktore gledaju kompletno i uposlenici, te da svako od njih prije svega predstavlja svoju ustanovu pa tek onda sebe. Ne odnosi se to samo ni na obrazovanje, već i na odgoj koji nije nimalo lagan posao.

"U meni ćete imati punu podršku u okviru mogućnosti s kojim raspolažem. Računajte na razumijevanje i saradnju za projekte. Podržat ću Vaše ideje u kojoj mjeri budem mogao. Vaša kreativnost je vrednija od bilo kojeg novca, tako da vjerujem da je pred nama mnogo lijepih aktivnosti", rekao je Općinski načelnik Mahmutagić.