• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  23.11.2016

Alexander Schmidt, dugogodišnji partner firme HM-Promet posjetio Općinskog načelnika

Dugogodišnji njemački partner firme HM-Promet, Alexander Schmidt zajedno sa direktorom HM-Prometa Muhamedom Hrnjićem i saradnicima, posjetio je Općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića i u ugodnom razgovoru izneseni su budući planovi.

Načelnik nije krio zadovoljstvo povodom posjete i naglasio je kako izuzetno cijeni rad njemačke firme Gottfried Schmidt i HM-Prometa.

"Mi smo u Maglaju poznati po proizvodnji celuloze i papira. Zahvaljujući Vama Schmidt i porodici Hrnjić s ponosom mogu reći da smo danas u svijetu poznati i po tekstilnoj industriji. Hvala Vam i za veliku humanost koju ste pokazali tokom poplava u 2014. godini. Takav odnos pokazuje da i industrija ima dušu. Drago mi je što imate u planu i nove projekte, samim time i razvoj HM-Prometa , te povećanje broja uposlenika. Maglaj Vas osjeti kao prijatelje i nadam se da ćemo naš odnos jačati. Pozivam Vas da dođete sa svojim prijateljima, potencijalnim investitorima da se uvjerite u ljepote našeg grada i potencijal koji ima" naglasio je Općinski načelnik.

Alexander Schmidt također je jako sretan što ima priliku da svoja iskustva i historiju njegove firme podijeli sa načelnikom Mahmutagićem.

"Nadam se da ćemo zajedno ostariti ( kroz smijeh je rekao gospodin Schmidt ). Mnogo posla ima, ali mnogo toga je već i ostvareno. Želimo dalje da se proširujemo kroz online prodaju i tu vidimo veliku budućnost. Drago nam je što imamo pored sebe ljude kao što je gospodin Hrnjić i da imamo zajednički put ka ciljevima. Naš najvažniji argument je kvalitet. Mi ćemo naći uvijek kupce koji će cijeniti i kupiti naše proizvode.Mi nastavljamo sa porodicom Hrnjić, idemo kroz tanko i debelo. Nastavljamo tamo gdje smo stali danas popodne", rekao je vlasnik njemačke firme Gottfried Schmidt.

U znak zahvalnosti za sve što je učinio za općinu Maglaj, Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić poklonio je gospodinu Schmidtu umjetničku sliku.