• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  20.02.2012

Čestitka predsjedavajućeg OV i Općinskog načelnika

Općina Maglaj i ove godine je bezrezervno podržala manifestaciju kojom se krunišu najbolji sportski rezultati u prethodnoj godini. Konkurencija je bila izuzetno jaka, jer 15 sportskih klubova koliko ih djeluje na našem području ostvaruje dobre rezultate, a većina njih je u društvu najboljih u svojim ligaškim takmičenjima.
Naša podrška razvoju sporta, naročito omladinskog, neće izostati ni u 2012.godini, jer su u općinskom Budžetu za tu namjenu planirana sredstva od 160 hiljada KM.

Koristimo se prilikom da iskreno čestitamo :

Fikretu Smajloviću – najuspješnijem sportisti,
Kuglaškom klubu Maglaj- najuspješnjijem klubu na Općini,
dobitnicima priznanja za razvoj omladinskog sporta - Karate klub “Empi”
Elviru Arnautoviću – najuspješnjijem sportisti – invalidu i
Davoru Kasunu – najuspješnijem sportskom radniku.

Nagrada za životno djelo otišla je takođe u prave ruke. Drago Bubalo je odbojkaški stručnjak, vrstan pedagog i čovjek za kojeg se vežu počeci odbojkaške scene u ovom gradu.
Ova nagrada je priznanje da se ne zaboravljaju svi oni koji na bilo koji način pomažu afirmaciji i prospetitetu Maglaja i Maglajlija.

Čestitiku upućujemo i organizatoru – RTV Maglaj i žiriju za izbor najboljih, koji su još jednom pokazali punu profesionalnost u svom poslu.

Neka ovogodišnja manifestacija i priznanja nagrađenima budu podstrek za još bolje rezultate, a mladima ljudima poruka da se aktivnije bave sportom i na taj način ispunjavaju svoj društveni život i doprinesu razvoju zdrave zajednice u kojoj živimo zajedno.

Iskrene čestitike.


Predsjedavajući Općinskog vijeća Maglaj
Mirsad Nalić


Općinski načelnik
Mehmed Mustabašić