• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.07.2016

Općina Maglaj posjetila porodicu teško stradale maglajske djevojčice

Predstavnici Općine Maglaj posjetili su porodicu Berine A., djevojčice koja je prije desetak dana teško povrijeđena u nesreći koja se dogodila na Željezničkoj stanici Maglaj. Popevši se na jedan od vagona, ušla je u strujni krug i zadobila teške tjelesne povrede, opekotine koje su zahvatile veći dio tijela.

Nakon Kantonalne bolnice Zenica, operacije i smještaja na Odjel intenzivne njege Klinike za pedijatriju KCUS, Berina je prije četiri dana, na preporuku ljekara KCUS, prebačena na daljnje liječenje u Kliniku za dječije bolesti Klaićeve bolnice u Zagrebu. Vidno uznemiren i shrvan Berinin otac, Nermin A., ugostio je predstavnike vlasti, te im se obratio povodom Berininog stanja.

„Berina je trenutno svjesna svega što se događa. Doktori se dobro brinu za nju i u boljem je stanju. Veliki broj plastičnih operacija na koži je već imala, ali vitalni organi su ostali zdravi i oni nisu ugroženi. Osjeća se dobro, komunicira sa drugima, ali pred njom je dug oporavak“, govori Berinin otac, te se zahvaljuje svima koji su im toliko pomogli u ovim teškim danima. „Veliko hvala svim mojim prijateljima, Berininim prijateljima, kao i dobrim ljudima u Zagrebu, koji su nam smještaj obezbijedili tamo, kako bismo bili uz Berinu. Hvala i vama iz Općine na ovoj pomoći i na svemu što ste spremni uraditi za nas.“

Delegacija Općine Maglaj uručila je i finansijsku pomoć Berininom ocu, što će uveliko pomoći u njenom liječenju, te im je ponudila bilo kakav vid pomoći za sve što im bude potrebno.