• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  15.02.2016

Poziv na promociju poziva za mlade – Budi PRO-Active!

U okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost), Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Catholic Relief Services (CRS) i Fondacija Mozaik su objavili poziv za PRO-Active fond 2016.

Poziv je upućen neformalnim grupama mladih, koji su aktivni i imaju volju, prijatelje, komšije koji su spremni da pokrenu proces pomirenja i međusobnog razumijevanja te na taj način postanu lideri pozitivnih promjena u svojim zajednicama.

Ovaj poziv je treći po redu poziv za mlade aktiviste u okviru PRO-Budućnost projekta i buduće nosioce procesa pomirenja koji uče o drugom i drugačijem te na taj način postaju uzor u svojoj okolini.

U 2016. godini PRO-Active fond ima 100.000,00 KM na raspolaganju za projektne aktivnosti koje doprinose izgradnji pomirenja i povjerenja među različitim etničkim/nacionalnim grupama, izgradnji zajedništva koristeći prirodne, kulturne, historijske i bilo koje druge materijalne i nematerijalne resurse.

Pozivamo vas da nam se pridružite na događaju promocije PRO-Active fonda 2016 u Maglaju 22.02.2016. godine u caffe bar „Domingo“ sa početkom u 14:00h.

Mladi ljudi koji su najaktivniji u PRO-Budućnost zajednicama i nosioci pozitivnih promjena u svojoj okolini će svim zainteresovanim stranama dodatno pojasniti kada, kome i kako se može podnijeti prijava prijedloga projekta te objasniti koje aktivnosti PRO-Active fond neće podržati.

Javni poziv za prijedloge projekata otvoren je od 11. januara/siječnja do 28. februara/veljače 2016. godine.

Poziv za mlade PRO-Active-a možete preuzeti ovdje: Download