Loading...

Aktuelnosti iz općine Maglaj

NOVOSTI

Obavještenje za poljoprivredne proizvođače
  • Datum : 13.01.2020
  • Napisao : Press

 

Obavještavamo poljoprivrednike pravna i fizička lica, upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registr klijenata da su u skladu sa članom 14. Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata („Sl.novine FBiH“ broj: 42/08 od 09.07.2008) nositelji poljoprivrednih gazdinstava dužni do 31.03.2020. godine prijaviti promjene na gazdinstvu.

Svi klijenti koji se prvi put upisuju u Registar poljoprivrednih gazdinstava i klijenata, a prijavljuju se za novčane podrške u 2020.godini, kao i klijenti koji žele uraditi promjenu organizacionog oblika trebaju to uraditi u gore navedenom vremenskom periodu, jer sve naknadno urađene promjene organizacionog oblika poljoprivrednog gazdinstva neće se uzimati u obzir za novčane podrške u ovoj godini.

Napominjemo da ukoliko se ne upišu promjene, odnosno ukoliko se ne ažuriraju podaci u Registru, poljoprivredni proizvođači neće moći aplicirati za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju u 2020. godini.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti u Službu za privredu financije/finansije i razvoj poduzetništva, Općine Maglaj, šalter sala Općine br.3 ili na broj tel. 032/465-835.