• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  16.11.2011

U Čobama nove dionice asfaltiranog puta

U povratničkom naselju Čobe, zaseoku Vinogradić, u toku su poslovi na nasipanju i asfaltiranju dvije dionice puta ukupne dužine oko 500 metara i širine od 2,5 - 3 metra zavisno od terena, dok se na putu dužine dva kilometra radi na izgradnji kanala i propusta.
Bio je ovo jedan od najgorih puteva na novošeherskom kraju, jer mještani koji tu žive kažu da ne znaju da li je put bio gori ljeti ili zimi, uvijek je bilo blato. Uzak i teško prohodan put zamijeniće asfaltirane dionice.
Dopredsjednk Vijeća mjesne zajednice Čobe Munib Jusufbašić ističe : „ Zahvaljujemo načelniku općine Mehmedu Mustabašiću na njegovoj podršci u realizaciji ovog posla. Ovo je bio najgori put a novošeherskom kraju, ako ne i dalje. Hvala i mještanima koji su dali dio svojih sredstava da poslovi počnu. Mještani su skupili oko 14 hiljada KM, preostala sredstva obezbjedila je općina, a cijeli projekat vrijedi od 40 – 50.000,00 KM, s tim da su i mještani sami asfaltirali dio pristupnih puteva prema svojim kućama. Za nas koji ovdje živimo put znači puno, jer je blato bilo i u pola ljeta. Još jednom upućujem zahvalnost načelniku i mještanima koji su podržali akciju“.



Mještani se nadaju da će ih vrijeme poslužiti da se poslovi okončaju u cjelosti, a radove izvodi firma „Hajdić“ d.o.o. Maglaj.