• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  03.11.2011

PROJEKAT MINISTARSTVA ZA LJUDSKA PRAVA I IZBJEGLICE BIH PUTEM FONDA ZA POVRATAK B i H "ZAJEDNIČKI PROJEKTI 2010"

Projekat obnove stambenih jedinica po sistemu «ključ u ruke» u vrijednosti od 200.000,00 KM, implementira se na području općine Maglaj u svrhu povratka lica srpske nacionalnosti i nacionalnih manjina. Pomoć u rekonstrukciji i povratku dodijeljena je u okviru implementacije projekta «Zajednički projekti 2010», odobrenog od strane Komisije za izbjeglice i raseljene osobe u B i H, koji se finansijski realizuje kroz Fond za povratak.



U okviru planiranih sredstava u ovom projektu za Općinu Maglaj, postoji mogućnost za obnovu još 2 stambene jedinice.
Danas je osam korisnika projekta potpisalo Ugovor, nakon čega će se krenuti sa izvođenjem radova na obnovi stambenih jedinica.
Ugovore su potpisali : Živko Ristić ( Donji Rakovac), Evdokija Lazić ( Donji Rakovac), Mirko Lazarević (Parnica), Pero Nedić ( Brezove Dane), Mara Bjelčević ( Brezove Dane), Mirjana Marković ( Gornji Rakovac), Duško Marković ( Bakotić) i Simuna Josipović ( Donji Rakovac).



Neki od ovih korisnika i danas žive u kolektivnim centrima u Republici Srpskoj i nisu krili radost što će konačno dobiti svoj krov nad glavom. Čestitajući korisnicima projekta, općinski načelnik Mehmed Mustabašić poželio im je brzo okončanje građevinskih radova i useljenje u domove, u nadi da će ih u njima pratiti dobro zdravlje i sreća.


Izvođač radova je firma „Ozren projekt“ Petrovo, a nadzor će vršiti firma „Fin invest“ Maglaj.