• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  03.03.2014

Završena prezentacija o proizvodnji krastavaca, jagoda i paprika po mjesnim zajednicama

Uspješno je završena prezentacija i po mjesnim zajednicama o proizvodnji krastavca kornišona, paprike i jagode te njihovog otkupa od strane zemljoradničke zadruge „Voćar“ iz Glumine, općina Zvornik.
Prezentacija je održana u organizaciji Općine Maglaj zajedno sa predstvanicima ZZ „Voćar“ Zvornik, u MZ Bočinja, MZ Jablanica i MZ Novi Šeher gdje se odazvao veliki broj zainteresiranih za navedenu proizvodnju. Na prezentaciji su bili predstavnici i drugih mjesnih zajednica sa područja općine Maglaj tako da nisu ostali uskraćeni za informacije.
Sadni materijal i repromaterijal, koji je potreban za uzgoj krastavca kornišona (sustav navodnjavanja kap po kap, prskalica, pvc mreža za špalir, žica, zaštitna sredstva, mineralna gnojiva i dr.), će se osigurati od strane otkupljivača s kojim se potpisuje ugovor o otkupu. Sav navedeni sadni materijal i repromaterijal se otplaćuje u proizvodu, a rok plaćanja za otkupljene količine proizvoda je najviše 90 dana. Predstavnici Zemljoradničke zadruge „Voćar“ , su prepoznali potencijal naše općine kada je riječ o uzgoju krastavca kornišona, paprike i jagode te su izrazili veliki interes i spremnost za suradnju. Također je bitno naglasiti da navedena Zadruga ima vlastite prerađivačke kapacitete, te veliki dio proizvoda izvozi na njemačko tržište s kojima imaju potpisan desetogodišnji sporazum.



Za sve detaljnije informacije zainteresirani se mogu obratiti u Službu za privredu, finansije/financije i razvoj poduzetništva, općine Maglaj, ured broj 23 ili na brojeve telefona: 032/609-584 ili 063/879-699.