• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  07.12.2023

Ministar Šabani posjetio Općinu Maglaj

 

Adnan Šabani, ministar Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona i Rasim Kovač, v.d. direktora Kantonalne direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona posjetili su Mirsada Mahmutagića, Općinskog načelnika Maglaj. Razgovarali su o aktuelnim projektima, pripremama za 2024. godinu, te o oblasti upravljanja otpadom.

„Kroz radne posjete pokušavam dobiti direktne informacije sa terena, ono šta su prioriteti, dakle šta je najvažnije za svaku općinu. Cilj nam je da prioriteti koje Općina nominuje, budu zaista i implementirani. Fokus Ministarstva će sigurno biti regionalne ceste koje su u našoj nadležnosti, turistički potencijali koje Maglaj ima, trotoari koji su dio regionalnih cesta, a s poseban fokus će biti oni koji se nalaze u blizini škola. Također, izuzetna pažnja bit će usmjerena ka invalidnim osobama, dakle da im se omogući pristup svim značajnim objektima“, rekao je ministar Šabani.

„Važno je da imamo komunikaciju sa ministarstvima, kako bismo zajedničkim snagama radili na unapređenju općine. Također, važno je da projekti koje smo kandidovali idu u realizaciju, te da pripremamo nove projekte. Današnji sastanak je bio izuzetno koristan, a ministar se upoznao sa trenutnim stanjem na terenu“, istaknuo je Općinski načelnik Maglaj.

Obećana je daljnja podrška projektima koji će doprinijeti poboljšanju kvalitete života stanovnika općine Maglaj.