• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  11.11.2013

Javne usluge - okrugli sto

Centar za menadžment, razvoj i planiranje – MDP Inicijative i Općina Maglaj organizovali okrugli sto „JAVNE USLUGE NA LOKALNOM NIVOU”
Okrugli sto je održan u četvrtak, 07. novembra 2013. godine u 17:00 sati u sali Doma kulture „Edhem Mulabdić“.

Na okruglom stolu je predstavljena publikacija Vodič kroz komunalne usluge Općine Maglaj – sa relevantnim informacijama o zakonskoj regulativi, pravima i obavezama aktera javnih usluga, trenutnim cijenama i kontaktima za dobijanje zvaničnih informacija.
U drugom dijelu panela razgovaralo se o izazovima u pružanju javnih usluga iz pozicije najvažnijih aktera u procesu te dostupnost informacija o javnim uslugama i mogućnosti za poboljšanje sveukupne situacije.

Okrugli sto je moderirao predstavnik MDP Inicijativa, g-din Zoran Petrović a panel su činili predstavnici Općine Maglaj, Općinskog vijeća Maglaj i Komunalnog javnog društva Maglaj.

Nažalost, i pored blagovremenog poziva putem lokalnih medija i zvanične web stranice, nastavljena je praksa nezainteresovanosti građana za informisanje iz prve ruke i uključivanje i davanje doprinosa u procesu kreiranja i donošenja odluka u ovoj veoma važnoj oblasti za sveukupan život građana.