• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  05.11.2013

Odgovor na pismo gospođe Renate Mišić objavljeno na Facebook stranici portala maglaj.net

Poštovana,

Zahvaljujem na Vašoj dušebrižnosti uz izvinjenje za neprilagođeno ostavljanje kamena, od strane izvođača radova na Kuršumliji džamiji, što Vas je kao savjesna građanina uznemirilo. Iz samog koncepta teksta daju se primijetiti neprimjerene i grube kvalifikacije u pristupu postojećem problemu. Ali, svakom ostavljamo na njegovu savjest i moralnost da se dobronamjerno kritički osvrće na rad lokalne zajednice, želeći time postići zajedničko dobro. Zbog svega iznesenog dajem Vam kraći odgovor:

Naime, ne znam koliko stvarno pratite događaje koji se dešavaju na području mezaristana ''Orsopovac'' i događaje vezane za isti. Već nekoliko mjeseci traju aktivnosti za izradu zida kojim će biti zatvoreno i uređeno mezarje ''Orsopovac''. Kako je u fazi priprema, tj. prikupljanje materijalno - finasijskih sredstava za izgradnju zida, tako i kamen koji nije upotrijebljen u obnovi džamije Kuršumlije, kao i ostaci staroga kamena koji ste vidjeli u blizini, nikako nije otpad, već samo repromaterijal koji će biti upotrijebljen za izgradnju zida. Komunalni inspektor je uključen urješavanje problema, utvrdit će krivca i adekvatno sankcionisati.
U najskorije vrijeme će isti biti uklonjen sa samog puta na mjesto gdje će biti i upotrijebljen.



Takođe znamo da Općina Maglaj ne čini samo park ispred zgrade Općine nego njen cijeli grad i sve njene mjesne zajednice koje svojim uređenim avlijama, putevima i dobrim i plemenitim maglajlijama čine Maglaj lijepim, prepoznatljivim i poželjnim mjestom za življenje.

Nažalost o tome pričaju više drugi ljudi, slučajni prolaznici, posjetioci grada Maglaja, naše komšije iz susjedih i drugih gradova za razliku od nas samih.

Budimo ponosni na naš Maglaj koji se iz pepela događaja 1992.-1995. godina kao treći grad po razrušenosti u Bosni i Hercegovini sada prepoznaje kao grad cvijeća, parkova, drvoreda ali ponajviše po suživotu, toleranciji i dobroj duši maglajlija.