• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  12.09.2013

Završen prvi teniski turnir za rekreativce Galovcu kod Novog Šehera

Odličan tenis u idiličnoj Oazi mira u Galovcu


U subotu, 07. 09. 2013. na SRC ”Oaza mira” u Galovcu, kod N. Šehera, je odigrana završnica prvog teniskog turnira za rekreativce. U vrlo zanimljivim mečevima, svoje rekete je ukrštalo 16 kandidata sa novošeherskog i maglajskog područja.
U vrlo neizvjesnim dvobojima u samu završnicu turnira su se plasirali Jasmin Halilović i Senad Hasanić. U međusobnom-finalnom meču, nijanse su odlučile o pobjedniku te je na kraju, titulu prvog teniskog turnira za rekreativce u općini Maglaj, ipak ponio Senad Hasanić iz Maglaja. Imajući u vidu, lakše, zdravstvene probleme i Jasmin Halilović je izrazio zadovoljstvo osvojenim drugim mjestom i čestitao pobjedniku Hasaniću na fair play igri.

Ovaj turnir je ujedno bio i povod da se ozbiljnije razmišlja o formiranju male lige ljubitelja tenisa na području Maglaja, Zavidovića i Žepča u želji da se i na taj način zbliže i bolje upoznaju ljudi iz susjednih općina koji igraju tenis.
Imajući u vidu pokazano znanje i umijeće natjecatelja, te samu organizaciju turnira, ovo natjecanje bi zasigurno moglo parirati i mnogim profesionalnim turnirima - izjavio je Marinko Kelavić, domaćin turnira i predsjednik Planinarsko-ekološkog i sportsko-rekreacijskog društva ”Oaza mira” Maglaj, nositelja organizacije ovog turnira.


Senad Hasanić (stoji desno) pobjednik prvog teniskog turnira za rekreativce u općini Maglaj i drugoplasirani Jasmin Halilović. Dobri prijatelji i nakon “ljutog” meča.




Marinko Kelavić