• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  15.12.2022

Zakazana 22. redovna sjednica Općinskog vijeća Maglaj

 

Dvadeset druga redovna sjednica Općinskog vijeća Maglaj bit će održana u utorak, 20.12.2022. godine u sali Općinskog vijeća Maglaj sa početkom u 09:00 sati. Predloženi dnevni red sadrži sedamnaest tačaka, te vijećnićka pitanja i inicijative.

Općinsko vijeće Maglaj bi trebalo razmatrati: Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Budžeta/Proračuna Općine Maglaj za 2022. godinu, Prijedlog Budžeta/Proračuna Općine Maglaj za fiskalnu 2023. godinu, Prijedlog Odluke o izvršavanju Budžeta/Proračuna Općine Maglaj za fiskalnu 2023. godinu, Prijedlog Odluke o utvrđivanju vrijednosti boda komunalne naknade za 2023. godinu, Prijedlog Odluke o naknadama za vatrogastvo, Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o javnom redu i miru, te Davanje saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora KJD d.o.o. Maglaj o izmjenama Odluke o cijeni vode i odvodnji kanalizacije.

Razmatrat će se: Prijedlog Odluke o razrješenju člana Upravnog odbora JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ Maglaj, Prijedlog Odluke o imenovanju člana Upravnog odbora JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ Maglaj na kraći period, Prijedlog Odluke o pokretanju procedure izbora i imenovanja na pozicije u reguliranim organima Općine Maglaj (jedan član Upravnog odbora JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ Maglaj), te Rješenje o imenovanju Komisije za izbor na upražnjene pozicije u reguliranim organima Općine Maglaj (jedan član Upravnog odbora JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ Maglaj).

Također, predviđeno je razmatranje: Godišnjeg plana potencijalnih JPP projekata za 2023. godinu, Srednjoročnog plana potencijalnih JPP projekata za 2023-2025. godina, Analize stanja i funkcionisanja mjesnih zajednica na teritoriji općine Maglaj, Davanja saglasnosti na Prijedlog Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji službi za upravu i posebnih službi Općine Maglaj, Prijedloga Zaključka o obustavljanju postupka po zahtjevu Muratović (Šaćir) Fadile iz Maglaja, kao i Informacije o radu JU „Centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebama ZDK“ za 2021. godinu sa finansijskim pokazateljima utroška sredstava iz Budžeta Općine Maglaj.