• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  24.07.2013

Održan prvi teniski turnir u općini Maglaj “MAGLAJ OPEN 2013.”

Pobjednici prvog teniskog turnira “Maglaj open 2013.” Galovac



Uz maglajske i žepačke natjecatelje, nastupili i gosti iz Hrvatske i Austrije

U prekrasnom prirodnom ambijentu Sportsko rekreacijskog centra “ Oaza mira” u Galovcu kod N. Šehera (općina Maglaj) u četvrtak i petak, 18 i 19. srpnja/jula, održan je prvi teniski turnir pod nazivom “MAGLAJ OPEN 2013.”
Organizator turnira je Planinarsko-ekološko i sportsko-rekreacijsko društvo “Oaza mira” Maglaj, a turnir je organiziran u sklopu završnog projekta „Mala škola tenisa“ kojeg su članovi ovog Društva organizirali za djecu i mladež novošeherskog kraja.
Imajući u vidu da je ovo jedini teniski teren na novošeherskom području tj. u općini Maglaj, interes za obuku djece i mladeži bio je jako velik. U protekla dva mjeseca, pod stručnim vođenjem dipl. trenera Adisa Ljubovića, pedesetak polaznika ovog tečaja je imalo prigodu da potpuno besplatno nauči osnove ove, i kod nas sve popularnije, sportske igre. „Maglaj open 2013.“ je kruna cijelog projekta. U dvodnevnom natjecanju podjednako su uživali i sudionici teniskog turnira, ali i njihovi roditelji kojima je ovaj turnir probudio želju da im djeca i dalje nastave trenirati i igrati tenis.
U petak, drugog dana natjecanja, dobili smo i pobjednike prvog teniskog turnira“Maglaj open 2013.“ U kategoriji djevojčica pioniri-kadetkinje: Prvo mjesto je zauzela Marija Maglica (Mladoševica), drugo Helena Jurišić (Strupina), a treća je bila Iva Maglica (Mladoševica). Kod dječaka prvo mjesto je pripalo Davidu Ivešiću (Galovac), drugi je bio Marko Pervan (Strupina), a treći Cristian Agatic (Austrija).
U kategoriji juniorki, u gotovo izjednačenim mečevima, prvo mjesto je osvojila Ana Jurišić (Ljubatovići), drugo Ana Kožulović (Galovac), a treća je bila Lea Kožulović (Galovac), dok je kod juniora, prvo mjesto izborio Ante -Toni Kelavić ( Galovac), drugi je bio Marko Kožulović (Galovac), a treće mjesto je pripalo našem gostu iz Velike Gorice (RH) Marku Markoviću. Po završetku turnira, za sve sudionike natjecanja, roditelje i posjetitelje, organiziran je i sportsko-zabavni program sa roštiljadom.


Uz osvojena odličja i fešta je bila ljepša


Uz sudionike iz Maglaja i Žepče, na ovom turniru smo imali i goste iz R. Hrvatske i Austrije što nam daje za pravo da se „Maglaj open 2013.“ može već nazvati međunarodnim teniskim turnirom.
Vrijedno je spomenuti i to, da je za ovaj projekt većinu financijskih sredstava osigurala Europska unija koja, upravo ovih mjeseci, putem Općine Maglaj i REZ Agencije iz Zenice, implementira i druge brojne projekte u općini Maglaj. Naravno, veliku zahvalu dugujemo i našim vjernim medijskim promotorima (RTV Maglaj, Radio Žepče, Našoj riječi, Večernjem listu, Avazu, te brojnim maglajskim, šeherskim i žepačkim portalima) koji uvijek znaju prepoznati i podržati sve pozitivne promjene našeg okruženja. Ovo je samo još jedan projekt koji nam daje nadu da život u našim bosanskim, ruralnim sredinama može biti daleko bolji i ugodnije za sve ljude, a osobiti za djecu i mlade. Na žalost, seoski turizam kod nas je još u povoju, ali ovo je jedan od putova da tako ne ostane i dalje.
I pjesma kaže:“ Svijet voli pobjednike...!“ Stoga, pobijedimo beznađe i kukavičluk, klevetanje i lijenost. Učinimo nešto za svoj kraj, svoju zajednicu u kojoj živimo. Jedino tako možemo očekivati bolju i svjetliju budućnost za sebe, svoju obitelj, užu i širu zajednicu i cijelu BiH. ŽIVOT JE JEDAN I NEMA REPRIZU!!!







(tekst i foto: M. Kelavić)