• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.04.2013

POČELA REALIZACIJA PROJEKTA U OPĆINI MAGLAJ “PAST FOR THE FUTURE“

Na području novošeherskog kraja već je počela realizacija jednog od projekata „Past for the Future“ (Prošlost za budućnost) kojeg financira Europska unija, a implementira REZ Agencija iz Zenice u partnerstvu sa Općinom Maglaj.
Projektom “ Tradiciju baštinimo, a tenis igramo, za razvoj turizma sve od srca damo“ kojeg će u naredna tri mjeseca realizirati HKUD“Gromovnik“ N. Šeher u partnerstvu sa PESRD “Oaza mira“ Maglaj, želi se obogatiti turistička ponuda Maglaja.



Ovim projektom se afirmira razvoj seoskog turizma u našoj općini kroz razne vidove edukacije mladih i uz korištenje tradicijsko-sportskih potencijala novošeherskog kraja.
U naredna tri mjeseca HKUD”Gromovnik” će realizirati besplatne tečajeve za folklor, šargiju, dvojnice i violinu te kulturno-zabavnu manifestaciju ” Zapjevajmo veselo u Šeheru-Šeersko prelo 2013”.



Partner na ovom projektu, PESRD ”Oaza mira” Maglaj, će realizirati besplatnu dvomjesečnu Malu školu tenisa za djecu i mlade od 5-18 godina te prvi teniski turnir “Maglaj open 2013”. Ovim projektom je planirana i zajednička postavka gastro ponude tijekom organizacije teniskog turnira na Sportsko rekreacijskom centru “Oaza mira” u Galovcu.
U skladu sa planiranim aktivnostima i HKUD”Gromovnik” i PESRD”Oaza mira” su u subotu, 27.04.2013., počeli sa svojim besplatnim tečajevima i Malom školom tenisa. Po mišljenju predsjednika HKUD”Gromovnik” Nike Kožulovića, za razvoj turizma u Maglaju, trebamo prvo početi sa edukacijom ljudi, a osobito djece i mladih jer za dobar turizam, ključan je ljudski čimbenik.
Anto Maglica, dopredsjednik Gromovnika, ističe, da se ovim projektom želi, uz postojeće turističke potencijale Maglaja (Gradina, Uzeirbegov konak, džamiju Kuršumliju, sv. Leopolda B. Mandića…), dopuniti turistička ponuda naše općine, te našim budućim turistima ponuditi više različitih sadržaja zbog kojih bi trebali doći u Maglaj i naravno, zadržati se što duže.
I voditelj cijelog projekta, Marinko Kelavić, upućuje zahvalu Europskoj uniji na financiranju našeg projekta i ne krije zadovoljstvo na ukazanom povjerenju Općine Maglaj i REZ-a, što su prepoznali ozbiljnost i potencijal nevladinih organizacija u Maglaju i povjerili im ove projekte. Ovim činom, pokazali su da je budućnost razvoja turizma samo u zajedničkom angažmanu svih raspoloživih potencijala naše općine. Stoga ćemo i mi, članovi nevladinih organizacija, dati sve od seba da ukazano povjerenje i opravdamo u cilju zajedničkog interesa razvoja turizma i općeg dobra naše općine Maglaj.