• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  22.10.2020

Održana vanredna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite

 

Danas je održana vanredna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite gdje je razmatrana trenutna situacija u pogledu COVID-19 na području općine Maglaj.

Direktor Doma zdravlja dr. Elvir Vehabović kazao je da u posljednjih nekoliko dana broj zaraženih korona virusom je povećan.

„Trenutna epidemiološka slika u Maglaju je u pogoršanju, odnosno zadnjih pet, šest dana imamo povećanje broja zaraženih korona virusom. Kao što vidite, povećan je broj oboljelih u cijeloj državi. Zaključno sa današnjim danom imamo 23 oboljela od COVID-19, odnosno 23 dokazana pacijenta koja su zaražena na području općine Maglaj. Imali smo dva smrtna ishoda pacijenata koji su imali dokazan korona virus. Jedna osoba je preminula u Kantonalnoj bolnici Zenica, jedna kod kuće od oboljenja koja nisu direktno povezana sa korona virusom, al je utvrđeno prisustvo istog“, kazao je dr. Vehabović.

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić ponovo je pozvao građane na obavezno poštivanje mjera koje su na snazi.

„Potrebno je da što više poštujemo mjere koje su na snazi, da se obavezno nosi zaštitna maska u zatvorenim prostorima, kao i u otvorenim prostorima gdje se ne može držati socijalna distanca. Činjenica je da virus postoji, da imamo zaraženih osoba, te da  imamo osobe sa teškom kliničkom slikom i da imaju oni kojima je korona virus ako ne primarni uzrok smrti, onda barem je sa dejstvom ostalih bolesti doprinio smrtnom ishodu“, kazao je načelnik Mahmutagić.