• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  02.05.2020

KONKURS za najnolju fotografiju, crtež ili sliku

 

Prije nepunih šest godina, sa 14. na 15. maj, Općinu Maglaj razorila je poplava milenijskih razmjera. Posljedice osjetimo i danas, ali bi bile mnogo veće da nam nisu pomogli dobri ljudi iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Rame uz rame s nama, ne bježeći ni od kakvog posla, stotine i stotine volontera doprinijeli su da Maglaj bude ljepši nego ikad.

Danas se, kao i cijeli svijet, suočavamo sa novom nesrećom, drugačijom, manje vidljivom, ali jednako teškom. Vjerujemo da zajedno imamo snagu da izdržimo i iz svega ovog izađemo bolji i jači.

Što god da se dešavalo, ne smijemo zaboraviti one koji su s nama bili tog maja 2014. godine. Općina Maglaj i Opća biblioteka Maglaj će zajedničkim aktivnostima podsjetiti na dešavanja u vrijeme poplave i vrijeme obnove, te još jednom reći HVALA! svima koji su tad pokazali neizmjernu ljudskost i nesebičnost.

Poštovane Maglajke i Maglajlije, Općina Maglaj i Opća biblioteka Maglaj objavljuju Konkurs za najbolju fotografiju, crtež ili sliku o temi „Moj Maglaj je moja tvrđava, mjesto sa kojeg polazim i mjesto kojem se vraćam“.

Učestvovati mogu svi stanovnici općine Maglaj, bez bez obzira na životnu dob. Crteži i slike ne mogu biti urađeni na formatu manjem od A4. Fotografije mogu biti i u elektronskoj formi, ali nije poželjna njihova obrada na bilo koji način.

Vaše radove možete dostaviti najkasnije do 12. maja, poštom na adresu JU Opća biblioteka Maglaj, Sulejmana Omerovića 2, 74 250 Maglaj, lično u prostorije Biblioteke ili putem fb stranice JU Biblioteka Maglaj /ako je riječ o fotografijama u elektronskoj formi/.

Rezultati će biti objavljeni prilikom postavke virtualne izložbe dostavljenih radova, 14/15. maja 2020.godine.    

Po normalizaciji stanja, bit će priređena i izložba u prostoru Čitaonice, kada će biti dodijeljene i nagrade za najbolje radove.    

Budimo kreativni, ostanimo kod kuće, volimo i čuvajmo svoj Maglaj!  

 

Općina Maglaj i Opća biblioteka Maglaj