• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  19.04.2020

Ministar Jupić po drugi put u zadnjih pet dana u Maglaju: ''Situacija stabilna uprkos povećanom broju oboljelih''

 

Danas je predsjednik Kriznog štaba Adnan Jupić posjetio općinu Maglaj gdje je govorio o epidemiološkom stanju u kantonu, ali i samom Maglaju.

„Epidemiološka situacija na području Zeničko-dobojskog kantona je stabilna. Porast oboljelih od korona virusa je nešto što smo u ranijem periodu i očekivali, iako nešto sporije od onog broja kojeg smo mi pretpostavljali da će biti. To je svakako zadovoljavajući podatak ali i potvrda dobro urađenog rada u dosadašnjem periodu. U zadnjih pet dana ovo je moja druga posjeta Maglaju i u razgovoru sa nadležnim epidemiologom, direktorom Doma zdravlja Maglaj i predsjednikom Općinskog kriznog štaba sam na licu mjesta dobio potrebne informacije te sam se uvjerio da je epidemiološka situacija u ovoj općini stabilna uprkos povećanom broju oboljelih“, kazao je Adnan Jupić, ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona.

U Zeničko – dobojskom kantonu trenutno su 92 osobe oboljele od korona virusa. 32 osobe su smještene u izolatorij, dok se 23 osobe nalaze na Infektivnom odjelu Kantonalne bolnice Zenica.