• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  17.04.2020

Saopćenje

 

Poštovani sugrađani,

Nažalost, imamo 14 novozaraženih. Svi su uglavnom porodično povezani sa osobama kod kojih je jučer potvrđeno prisustvo korona virusa (Covid-19) i njihovo stanje je stabilno. Ukupno je danas testirano 18 uzoraka iz Maglaja. Svim zaraženim sugrađanima želim brzo ozdravljenje.

Veći broj testiranja nas očekuje i u narednim danima. Činjenica je da se simptomi među stanovništvom na području općine Maglaj tek sada pojavljuju u većem obimu, te da se period pandemije sastoji od tri faze koje trebaju proći, apelujemo na stanovništvo da se strogo primjenjuju sve higijensko epidemiološke mjere zaštite.

Molimo vas:

*da izbjegavate bilo kakva okupljanja i bespotrebne kontakte,

*da perete ruke sapunom i toplom vodom,

*održavate higijenu sebe i odjeće koju nosite,

*da nosite maske i vodite računa o načinu njihove upotrebe,

*da držite socijalnu distancu, pa makar to bio i vaš najbliži član domaćinstva,

Apelujemo na građane koji se nalaze u izolaciji ili pod zdravstvenim nadzorom da kretanjem ne rizikuju zdravlje sebe i svih oko sebe.

Moramo biti odgovorni prema sebi, ali i prema drugima te prijavljivati sve one koji krše mjere prethodno donesenim naredbama na broj telefona 122.

Službenici Policijske stanice Maglaj će u narednom periodu poduzimati represivnije mjere, te će se uložiti dodatni napori na sankcionisanju u slučaju kršenje svega do sad navedenog.

Budimo disciplinovani, jer jedino tako možemo smanjiti trend pojave korona virusa i izbjeći negativne posljedice.

 

 

NAČELNIK OPĆINE

Mirsad Mahmutagić